Exhibitions

Fall 2016

Gitte Lægård:
Sculptural Collages

Four Boxes, Krabbesholm Højskoles udstillingsbygning, har glæden af at præsentere en separatudstilling af Gitte Lægård. Udstillingen er resultatet af tekstildesignerens residency på højskolen tidligere på året.

Som dens titel indikerer består udstillingen af en række skulpturer, hvor Gitte Lægård anvender materialer fra byggeindustrien, teknikker fra tekstildesign og formsprog fra kunsten. I de syv værker undersøger hun mødet mellem analoge og digitale printteknikker på forskellige materialeflader. Ved at printe på utradi- tionelle materialer såsom flamingo, plexiglas, skum og træ, udfordrer hun printproduktionen for at finde frem til nye måder og kontekster, hvorpå tryk og digitalprint kan anvendes. Indgangsvinklen til projektet er intuitiv og eksperimenterende, hvilket tilfører værkerne en særegen sanselighed, som fastholder beskueren visuelt. Ud over at undersøge nye muligheder for brugen af print ønsker Gitte Lægård med udstillingen at undersøge, hvad en tekstildesigner er og kan i dag, samt at tydeliggøre hvordan fagligheden kan tænkes ind i fremtidige rummelige samarbejder. Det kan fx være i udvikling af facader til arkitektoniske projekter og udsmykningsopgaver.

Gitte Lægård dimitterede med en MA i tekstildesign fra Kolding Designskole i 2015. Hun bor og arbejder i Aarhus, hvor hun har atelier på Godsbanen. Udstillingen er sponsoreret af Kvadrat, BPI, RIAS, HVID GRAFISK og Farvekompagniet Granat.