Projekter

2019

Schadeprisen 2019
Krabbesholm Højskole

Schadeprisen 2019

Det er en stor glæde, at vi i år for fjerde gang kan uddele Schadeprisen, som er indstiftet af Krabbesholm Højskole og Jyllands-Posten. Prisen er på 100.000 kr. doneret af Skive Kommune som led i kommunens aktiviteter omkring Skive som litteraturens by.

Prisen har navn efter Jens August Schade, der blev født og døde i Skive. Centralt i Schades digtning var en stræben efter andre livsformer, en fremmaning af nye verdener. Han arbejdede i et på én gang folkeligt og avantgardistisk rum, hvor alt var knyttet sammen i en forening af det hverdagslige og det kosmiske. Samtidig bredte Schade sig over flere medier – bl.a. tegning, maleri og grafisk design – og arbejdede tæt sammen med billedkunstnere som Asger Jorn og Inga Lyngbye.

Schadeprisen gives til et tværæstetisk værk fra det forgangne år, der på en både folkelig og litterært normbrydende måde udvider litteraturens rammer ved at lade teksten spille sammen med andre æstetiske udtryksformer. Det kan være billede, skulptur, arkitektur, grafisk design, film, lyd, musik, performance eller helt andre discipliner, medier og genrer.

Flg. fem er indstillet til Schadeprisen 2019:

Cirkelbryder af Sophia Kalkau og Ursula Andkjær Olsen (man kan opleve udstillingen helt indtil den 18. januar)

Alexandertrilogien af Monia Sander

AKT1

Rede af Stense Andrea Lind-Valdan

Havbrevene af Siri Ranva Hjelm Jacobsen og Dorte Naomi

De fem kandidater er nomineret af et indstillingsudvalg bestående af Laura Ringo, Palle Weis, Ida Marie Hede og Gitte Broeng

Vinderen vælges af indstillingsudvalget.

Vi glæder os til prisuddelingen lørdag den 7. december kl. 15.00 på Krabbesholm.

Det er 17:39 om eftermiddagen:

Vi arbejder på vores egne projekter eller slapper af inden aftensmaden