Faciliteter

2019

Prismatic Park
Josiah McElheny

Prismatic Park, doneret af kunstneren Josiah McElheny, står nu opført på Krabbesholm Højskole. Prismatic Park er en donation af de helt store. Josiah McElheny er én af samtidens mest anerkendte amerikanske glaskunstnere og på museer verden over er han repræsenteret med skrøbelige skulpturer og installationer af mundblæst glas. I modsætning hertil består Prismatic Park, som oprindeligt er produceret til Madison Square Park i New York, af tre store skulpturer af træ, stål og prismatisk glas, robuste konstruktioner skabt til en park, som mange mennesker bevæger sig igennem. De tre skulpturer er tænkt som en kuratorisk ramme og danner åbne scener for dans, musik, litteratur og andre performative kunstarter i det fri.

I weekenden den 15.-16. juni 2019 blev Prismatic Park indviet som afslutning på Europæisk Kulturregions Kulturfestival i Skive, med kunst, dans, musik og performances for gæster fra nær og fjern. Her blev der vist oplæsninger fra danske forfattere, teater, musik, det Kgl. Teaters Balletskole og Krabbesholm Højskoles elever.

Med Prismatic Parks tilgængelighed og værkets position som et offentligt projekt, kan Krabbesholm indbyde til dialog og interdicsiplinær udvikling kunstarterne, kunsterne og publikum imellem. Prismatic Park vil blive en del af hverdagen på Krabbesholm. Værket skal være springbræt til nye samarbejder mellem højskolens elever og nationale og internationale performative aktører og på den måde fungere som katalysator for udvikling og undersøgelser af kunstneriske og kulturelle mål.

Med Prismatic Parks permanente installation på Krabbesholm, har højskolen fået en unik mulighed for i fælleskab at gentænke kunsten. 

Du kan læse mere om Josiah McElheny og hans projekter her.