Litteratur

Efterår 2018

Oplæsning på Jolene

Fredag den 26. oktober samledes litteraturelever fra de sidste to år for at læse op på Jolene i Kødbyen. Det blev en aften fyldt med diskokuglelys, gensyn, billige Albanipilsnere og selvfølgelig litteratur.

På Krabbesholm Højskole tror vi på, at et højskoleophold er meget mere – og varer meget længere – end de 5-6 måneder, hvor eleverne befinder sig på skolen i Skive. Et højskoleophold fortsætter hele livet og breder sig ind i ens fremtid, ens omgangskreds, venner, uddannelse, arbejde og interesser.

En af oplæserne var Cille Hvass Holm fra forårsholdet 2018.

“For en tidligere krabbesholmer – og særligt som en tidligere krabbesholmer på litteraturlinjen – kan jeg mærke, at arrangementer, der har til formål at samle os efter opholdets afslutning, er enormt vigtigt. Det er det, fordi det man laver på en højskole ikke blot er et tidsbegrænset virke, men bør kunne følge én resten af livet,” siger hun.

“Litteraturlinjen er unik; lille og intim. Man kommer enormt tæt på hinanden efter at have gransket hinandens tekster i et halvt år. Forholdet, man får til hinanden, er noget helt særligt – ikke kun socialt, men også fagligt – og det er vigtigt, at det får plads til at blomstre, selv efter man har forladt Krabbesholm og er gået i mange forskellige retninger.”

Cille begyndte på universitetet efter Krabbesholm, hvor meget af tiden naturligvis går med akademisk arbejde.

“Som en nuværende universitetsstuderende med meget læsning og meget lidt tid, er det vigtigt at kunne vende tilbage til litteraturen, kreativiteten og skrivningen, som var central for min hverdag under mit højskoleophold,” siger hun.

Oplæsere:

Laura Winther Schöler (video), Kasper Bartholin, Laura Fuglsang, Mathias Bjerre Jürgensen, Kirstine Arentoft Kristensen, Samuel Dyrborg, Cille Hvass Holm, Niels Løkkegaard Bjerre, Mathias Kamp, Nadia Al-Saadoun.