Litteratur

Efterår 2019

Ungdom og selviscenesættelse

Det er længe siden, at digte var lig med rim og poesi i klassisk forstand. I 2019 kan digte være fulde af slang, de kan være sjove, sexede, ulækre, unge eller street. Og digtet er en god form til at portrættere ungdommen. Det ser man blandt andet hos Caspar Eric, Ingvold Lothe, Sofie Diemer og andre unge digtere.

Denne ungdomsdigtertradition har litteratureleverne på Krabbesholm skrevet sig ind i, da de blev bedt om at skrive en digtsamling om ungdom og selviscenesættelse på én uge. På den måde fik alle eleverne prøvet kræfter med deres lyriske evner og udforsket, hvor forskellige digte kan være. Og ikke mindst lært hvor meget det er muligt at skrive på blot en uge.

Da litteratureleverne var færdige med at skrive og redigere deres digte, fik de hjælp af eleverne fra grafisk design med grafisk tilrettelæggelse, så eleverne til sidst kunne stå med en ægte digtsamling i hånden, som blev trykt på skolens Riso-printer. Det hele kulminerede i et brag af en udgivelsesfest, hvor der var oplæsning og bobler.