Litteratur

Efterår 2019

Hjemstavnstekster

Et velkendt skriveråd er “write what you know”. Og det var også det, litteratureleverne blev bedt om, da de skulle skrive hjemstavnstekster. Med inspiration fra tekster af Thomas Korsgaard, Dan Turéll, Amalie Laulund Trudsø og mange flere har litteraturholdet skrevet tekster om præcis de steder, de hver især kommer fra. Steder og særlig hjemstavn er emner, som der er skrevet meget litteratur om, og det er der en god grund til. For det er sjældent, at andre kender ens hjemstavn ligeså godt, som man kender den selv.

Hjemstavnsteksterne var de tekster, som eleverne havde deres allerførste tekstlæsning med. Tekstlæsninger foregår næsten hver uge på litteraturholdet, og for mange er det spændende, men også lidt nervepirrende at skulle vise sin tekst frem for andre for alle første gang.

Tekstlæsningerne foregår ved, at eleven læser sin tekst op og herefter diskuterer holdet sammen med læreren, hvad teksten handler om, hvad der er tekstens styrker, og ikke mindst hvordan teksten kan blive endnu bedre. Det skærper elevernes evne til at kunne genkende gode tekster og ikke mindst gøre dem bevidste om, hvordan man redigerer en tekst endnu bedre. For det at skrive handler ikke kun om at skrive. Det handler mindst ligeså meget om at omskrive og redigere.