Design

Efterår 2018

Protest!

PROTEST! er en udstilling, der viser 33 unge menneskers blik på verden og de problemer, som kommer til at præge deres fremtid. De beskæftiger sig blandt andet med klimaforandringer, narcissisme og forbrug.

I stedet for at fokusere på designfagets evne til at skabe funktionelle og æstetiske produkter og sælge dem for profit, fokuserer Krabbesholm Højskoles udstilling PROTEST! på designfagets mulighed for at pege på samfundsrelaterede problematikker og rykke ved status quo.

Designeleven Hanna Juul-Andersen arbejdede med passet som koncept. 

“Jeg har selv rødder mange forskellige steder i verden og min familie bliver ofte trukket til side i paskontrollen, fordi de åbenbart ser “udanske” ud. Derfor skaber jeg et pas uden nationalitet, der skal få os til at tænke over nationer, mennesker og de forskellige måder, de bliver behandlet på,” siger hun.

Elevernes projekter tager allesammen udgangspunkt i den enkeltes fornemmelse af, at der må skabes en forandring, at noget må gøres. Derfor bruger de designfagets greb til at undersøge, provokere og stille spørgsmål. Blandt udstillingsobjekterne fandt man bl.a. en overvågnings-selfie stick, en t-shirt med hæklede brystvorter, et DYI-omskæringskit, en blomstrende dørmåtte. Se alle værkerne i udstillingen ovenfor.