Linjefag

Design

Design er et arbejdsredskab for en bedre fremtid. Hos os kommer du til at præsentere, diskutere og forholde dig til dine egne og andres drømme. Vi vil gerne have, at du i drømmen får øje på dig selv og spørger: “hvad kan jeg bidrage med?”

Fundamentet for designfaget på Krabbesholm Højskole er troen på, at design kan bidrage til forandring. Det bæredygtige perspektiv er konkret, fysisk og aktivt til stede. Det bæredygtige greb er med i ALT, hvad vi foretager os. Du kommer til at deltage aktivt i en fælles diskussion om design og bæredygtighed hver dag.

Du kommer som formgiver helt tæt på mennesket i dets omgivelser med alt, hvad det indebærer. Vores fælles drivkraft er, at designerens arbejde med faktiske objekter, sanser og følelser kan vise dig selv og andre nye måder at forstå verden på.

Du lærer, mens du gør det – i et væld af arbejdsprocesser og metoder, der er bredt anvendelige og går på tværs af genrer og håndværk. Du kommer til at bruge mange timer i dialog med materialerne i værkstederne, hvor meget vil lykkes, og noget vil gå galt. Det er vigtigt for undersøgelsen af, hvor langt du kan gå med eksperimentet, imens du udvikler dine håndværksmæssige færdigheder.

Du bliver en del af et fælleskab, hvor arbejdet foregår i det æstetiske felt næret af det sanselige, det poetiske og det bæredygtige ansvar. Ideen er at udvide og nuancere dette felt med blikket rettet mod fællesskabet og samfundet. Du vil blive støttet og hjulpet med at finde dig til rette i din egen kreative proces.

Du kan tilmelde dig linjefaget her