Udstillinger

Forår 2015

Toves:
A thing in the world

Four Boxes på Krabbesholm Højskole byder velkommen til A Thing in the World, en produktion af TOVES.

TOVES er et kunstnerdrevet udstillingssted i København, bestående af ni medlemmer. Kunstnerne bag har hver deres individuelle praksis, men arbejder samtidigt sammen om at drive udstillingsstedet. TOVES præsenterer udstillinger af inviterede kunstnere med – og som oftest kuraterede af – skiftende konstellationer af sine medlemmer, både på deres eget udstillingssted og på andre gallerier og institutioner. Indimellem producerer TOVES separatudstillinger og værker i fællesskab, og på Four Boxes er de netop blevet inviteret til at udstille som et kollektiv.

Udstillingen på Four Boxes beskæftiger sig tematisk med selve en kunstudstillings formidling og består af to værker. “Janus Høm” er et videoværk som følger TOVES medlemmet Janus Høms forberedelser til sin separatudstilling på udstillingsstedet 1857 i Oslo. Kollegaerne låner dokumentarfilmens form og laver et til tider næsten for oprigtigt portræt af en ung kunstner. A Thing in the World, som også har givet udstillingen sin titel, er et værk bestående af et dokument med billeder af udstillingen i Four Boxes.

Dokumentet er blevet flatbed printet på store aluminiumsplader, som igen er CNC-fræset ud i former som kan foldes sammen til skalamodeller af udstillingsbygningen. Dokumentets tekst kredser om betydningen af en udstillings dokumentation. Hvor denne type formidling traditionelt har peget tilbage og stået i et repræsenterende forhold til den tidligere begivenhed, så er forholdet idag muligvis vendt på hovedet. Som Instagram memet ‘pics or it didn’t happen’ antyder, så er noget først sket når det er blevet fotograferet. A Thing in the World problematiserer dette besynderlige forhold, hvor billedet paradoksalt kommer før det afbilledede.

TOVES blev grundlagt af Pind i 2010 og består af Simon Damkjær, Anna Frost, Hannah Heilmann, Honza Hoeck, Janus Høm, Christian Jeppsson, Jacob Jessen, Rasmus Høj Mygind, og Sandra Vaka Olsen. Fra 2010 til 2013 havde TOVES til huse i Toves Galleri, en shopping arkade på Vesterbro. Efter at have været gæst på Charlottenborg i tre måneder i 2013, flyttede TOVES samme år til sine nuværende lokaler i Siljansgade 6-8 på Amager. Se mere på www.toves.dk