Udstillinger

Forår 2010

Michel Auder:
Dinner is served

Det er Krabbesholm en stor glæde at kunne indgå i et samarbejde med Michel Auder om at skabe hans første soloudstilling i Danmark til vores nye udstillingsbygning Four Boxes Gallery. Til udstillingen har Michel Auder skabt en række nye foto- og videoværker, som vises sammen med nogle af kunstnerens ældre og klassiske værker, der ikke tidligere har været udstillet i Danmark.

I den fransk-amerikanske videokunstner Michel Auders værker er kameraet både vidne til og instruktør af sociale udvekslinger. Kameraet beskriver en særegen subjektiv position i en bevægelse rundt i Auders miljø. Mens soundtracket optages, udspiller utilsigtede dramaer sig, og autobiografiske detaljer og realtids-indfald fra andre medier bliver en del af billedet. Fra de tidlige 1970’ere har Michel Auder filmet de mennesker og scenarier, han er stødt på, og herigennem har han opbygget et anseligt arkiv med optagelser, som konstant bliver brugt og genbrugt i hans værker. Hans film skal ses i sammenhæng med narrativer i kunsthistorien og den kollektive erindring, og de involverer kunstnere, forfattere og musikere, som han har lært at kende gennem årene.

Michel Auders kunstpraksis spænder over mere end 40 år. Han var en af de første kunstnere, der brugte et håndholdt kamera, og han har siden eksperimenteret med alle mulige teknologier inden for video- og filmmediet.

I tilknytning til udstillingen udgiver Krabbesholm en bog med reproduktioner af Michel Auders nye værker og med tekster af forfatter og kurator Michelle Cotton, den franske filmskaber Brigitte Cornand og billedkunstneren Justin Liberman. Et foreløbig online uddrag af bogen vil være tilgængelig her fra d. 25. februar 2010.

Michel Auder vil være til stede ved ferniseringen og fortælle om sin værkpraksis og sit arbejde med udstillingen.