Visuel Kommunikation

Forår 2021

Illustrationsworkshop

Illustrationsworkshop med Sofie Riise Nors – En feministisk satiriker, illustrator og forfatter. Hun arbejder bevidst med den skæve og til tider “grimme” streg, for at formidle feminisme som et oprør mod samfundets perfekthedsforventninger til kvinder. Hun mener ikke at det spændende ved kunst og design ligger i hvor teknisk dygtig man kan blive, men i hvor vild og skæv man tør være. Alle ved, hvordan en lige streg ser ud, men en skæv streg har intet facit. Jo flere regler og rammer man forsøger at sætte for sin designproces, jo større bliver sandsynligheden for fiasko. Derfor skal man give slip på forventningen om det ufejlbarlige som det perfekte, og begynde omfavne sine skævheder – for det er det skæve, der er originalt.

Eleverne blev skubbet ud af deres komfortzoner, da alle tegninger og skitser skulle produceres med sort tusch på papir – en øvelse hvor der ingen vej tilbage er, så snart stregen er tegnet. Det var strengt forbudt at krølle sit papir sammen for at smide det i skralderen.

Eleverne lærte at tegne karikerede celebrity portrætter, finde humoren i den chihuahua, de skulle tegne ud fra deres hukommelse og at håndtegne alle mulige forskellige typografier. Til sidst skulle de sammensætte alt de havde produceret i ugens forløb, i mock-ups af 100% håndtegnede online portfolier, for at undersøge hvor smukt det analoge og skæve kan være i samspil med den stringente digitale verden. Dem er der eksempler på herover.