Visuel Kommunikation

Efterår 2021

Glossy Krabbesholm

Glossy Krabbesholm Specimen

Hvordan læser, ser, opfatter og forstår vi den visuelle verden, der omgiver os? Hvordan lærer og genlærer vi ved at nedbryde og efterligne ellers velkendte former?

I løbet af en uge i september blev grafiske design omdannet til et turbo-typografisk køkken, hvor alfabetet blev dekonstrueret og genopbygget gennem et sæt essentielle ingredienser. Vi stillede spørgsmålet: hvordan kan vi udfordre vores eksisterende viden om alfabetet gennem form og sprog, og hvordan kalder, klassificerer eller navngiver vi en skrifttype? Som et resultat blev en kollektivt fremstillet skrifttype, Glossy Krabbesholm, designet som et nyt “snit” af skrifttypen, Glossy Magazine. Herefter blev en publikation med prøver af hvert bogstav designet, risotrykt, indbundet og udstillet.

Værkstedet, Glossy Krabbesholm, blev ledet af tegnestue og platform, fanfare, og ledet af Freja Kir, Miquel Hervás Gómez og Bram van den Berg. Workshoppen introducerer skrifttyper af dansk-baserede designere til en ny identitet til Københavns kunsthal Overgaden. Glossy Krabbesholm vil blive inkluderet i en publikation i det kommende år.

fanfare er en platform og designstudie til tværfagligt samarbejde og visuel kommunikation. Gennem et aktivt program genererer, udforsker og kuraterer fanfare miljøer til visuelle interaktioner.

Workshoppen blev afholdt mellem 14. - 17. september 2021 ved fanfare

fanfarefanfare.nl