Litteratur

Forår 2018

Berlin Tur-Retur

Litteraturholdets studietur gik til Berlin, hvor vi boede i Neukölln, der både byder på caféliv, gallerier og masser af hyggelige spisesteder. Vi mødtes bl.a. med Ida Bencke, der sammen med Dea Antonsen har stiftet Laboratoriet for Æstetik og Økologi, som vandt Schadeprisen sidste år. Vi talte bl.a. om om økofeminisme. Vi besøgte også nordens største litteraturtidsskrift Vagant, på deres hovedkontor i bydelen Wedding, hvor litteraten Kristin Vego introducerede og fortalte om det at arbejde med et tidsskrift. Onsdag var vi på besøg hos digteren Cia Rinne, der udover at fortælle om sit forfatterskab lavede en række øvelser med eleverne. Torsdag lavede vi en heldags workshop med den verdensberømte japanske digter og lydkunstner Tomomi Adachi. Her prøvede eleverne kræfter med lyddigtning og fik lov til at prøve nogle af Tomomis selvbyggede elektriske instrumenter. En stor oplevelse. Vi nåede også forbi udstillingsstedet Hamburger Bahnhof og var en aften på det historiske teater Volksbühne, hvor vi så et nyskrevet (engelsksproget) stykke af den kvindelige tyske dramatiker Susanne Kennedy. Fredag rundede vi turen af med en galleritur med kuratoren Lotte Møller, hvor vi bl.a. fik lejlighed til at møde billedkunstneren Peter Voss Knude til en inspirerende snak om hans arbejde med det danske militær, inden vi om aftenen var ude at spise sammen. Alt i alt en rigtig god – og sjov – tur, der har efterladt sig masser af indtryk.

Eleverne fik til opgave hver dag at skrive mindst et notat, samt at indsamle visuelt materiale i form af fotografier, postkort, tegninger eller videooptagelser, som i omarbejdet form vil danne udgangspunkt for holdets afslutningsudstiling.

Her fremfører den japanske avantgardedigter og lydkunstner Tomomi Adachi et digt på japansk, hvor han undersøger latteren som metode.

Her et indblik i scenografien til teaterstykket “Women in trouble” af den tyske dramatiker Susanne Kennedy. En scene, der hele stykket igennem kører rundt som en karussel og ændrer scenografi.