Litteratur

Efterår 2019

SkriveCup 2019

Gymnasieelever fra hele Danmark har været på besøg på Krabbesholm Højskole til en skræddersyet litteraturworkshop. Her har de – i samarbejdet med eleverne fra linjefaget Litteratur og med faglig og teknisk vejledning fra lærere – omdannet deres skriverier til bøger, film eller andre medier.

Gymnasieeleverne var finalister i den landsdækkende skrivekonkurrence SkriveCup 2019. Præmien til konkurrencens finalister var et ophold på Krabbesholm, hvor de skulle arbejde videre med deres finaletekster og på få dage give teksterne en ny form. Det er blevet til nogle helt fantastiske film og bøger!

På Krabbesholm Højskole er der mulighed for at give litteraturen ekstra vind under vingerne. Vi kan hjælpe med at åbne op for måderne hvorpå teksterne formidles og tager form. Vores tværfaglige og kunstneriske råderum spænder bredt fra litteratur, grafisk design, design, kunst og arkitektur, og det er en helt særlig force i den kreative proces. På den måde kan teksterne i skrivebordsskuffen blive til alt fra plakater og bøger til film, lyd og musikvideo, med høj kunstnerisk, litterært og grafisk indhold.

Deltagerne på workshoppen var:

Christian Brockdorff Lorensen, Claudia Seeberg, Caroline Arpe og Sofie Iversem fra Sønderborg Statsskole.

Freja Sofie Koster og Simon Galsgaard Jensen fra Aabenraa Statsskole.

Magda Skytte, Marie Rask Hjortkjær og Zakarias Nova Rask fra Rysensteen Gymnasium.

Jacob Folmer Schade fra Roskilde Gymnasium.