Design

Efterår 2023

Fodtøj

Den måde, vi bærer os selv på, siger meget om, hvordan vi fremstår og kan være en aktiv del af vores selvopfattelse. I nogle kulturer siger man, at de første indtryk, vi får fra vores omgivelser, kommer gennem fodsålerne. Vi har sko i forskellige former, som vi dagligt vælger imellem; vi har sko til at løse praktiske udfordringer, sko til at hæve os over andre, og sko til at understøtte en fortælling om, hvem vi er.

Den høje hæl i den vestlige verden er blevet et feminint symbol, men tidligere gav den status til mænd, såsom den høje hæl i militæret. I Kina var det et statussymbol at snøre fødderne ind, selvom det betød, at nogle kvinder mistede evnen til at gå. Nogle ser nøgne fødder som et symbol på fattigdom, mens andre ser nøgne fødder som et sexsymbol.

I en designopgave skulle eleverne dykke ned i en persona – en person, de beundrer/undrer sig over – og designe sko med denne specifikke bruger i tankerne. Dette hjælper med at gøre designprocessen fokuseret og præcis. Resultaterne kan I se her.