Arkitektur

Forår 2024

London

Arkitekturholdet har været i London på deres studietur i år. Her besøgte vi tegnestuer, museer, bygninger og selvfølgelig også et par pubber undervejs.

Den arkitektur, vi så, spændte fra det historiske – som John Soanes mesterværk – The Soane Museum; gennem brutalistisk efterkrigstidens boliger, såsom The Barbican Estate; til moderne ingeniørbedrifter, som Leadenhall-bygningen – en skyskraber i hjertet af London. Vi havde også en rundvisning på The Bartlett School of Architecture, UCL, hvor vi hørte om arkitekturuddannelse i Storbritannien og besøgte deres topmoderne værksteder og studios.

Vi besøgte arkitekturstudiet RSH+P, som blev startet af den anerkendte britiske arkitekt Richard Rogers i 80’erne, samt Assemble Studios (et yngre kollektiv, der fokuserer på samfundsengagement).

Da Rosa (en af arkitekturlærerne) er fra London, afsluttede vi ugen med en hyggelig drinksfest i hendes forældres excentriske hus, som blev designet af en kvindelig kunstner i 1900. Vi spillede klaver, talte om vores oplevelser fra ugen og lærte hinanden lidt bedre at kende.