Udstillinger

Forår 2023

MY JUICE YOUR THIRST:
Sisse Holst Pedersen

På engelsk rummer ordet juices flere forskellige betydninger. Det kan tolkes som organisk væske, menneskelige sekreter, energikilder, vitalitet eller beskrive en tings iboende essens. Kan menneskets tørst efter jordens juices slukkes? Er naturens vitalitet en gave eller et betinget lån?

Udstillingen MY JUICE YOUR THIRST af Sisse Holst Pedersen er en undersøgende kritik af den antropocæne tidsalder. Et begreb der foreslås af flere til at beskrive den epoke vi lever i i dag, hvor det efterhånden bliver mere og mere tydeligt at mennesket er i gang med at overtage rollen som den planetbestemmende faktor. Før var det os, der måtte tilpasse sig naturen, nu er det naturen der transformeres, kontrolleres og nedbrydes af os. Kunstnerens objekter stiller spørgsmål til menneskets forestillede magt over naturen; når vi står foran dem, fornemmer vi bevægelse, bevidsthed og aktivitet.

At træde ind i udstillingen er som at åbne et låg af mos i en fugtig skovbund. Vi forstår, at naturen lever og bevæger sig der, men den lille afsløring, der finder sted, når vi fjerner mosset, kan være skræmmende, ækel og fascinerende på samme tid.

Objekterne konfronterer os med naturens ubegribelige, sære og udenjordiske karakter. Er vi rejst gennem et ormehul til en nyfødt gold planet, for at undersøge de første udviklingsstadier af liv? Eller befinder vi os i et laboratorie i færd med at undersøge dirrende amøber under et mikroskop?

Sisse Holst Pedersen (f. 1993) er efter 6 år i Amsterdam flyttet tilbage til København, hvor hun arbejder og bor. Hun er uddannet fra KADK Bornholm og Gerrit Rietveld Academie i Holland med speciale i keramik i 2019. Udstillingen er kunstnerens første soloshow i Danmark og påbegyndt under et residency på Krabbesholm Højskole i 2022. (Tekst: Marie Refslund Søndergaard)

Udstillingen er støttet af:

Krabbesholm Højskole

Skive Tennisklub

Karl Bech Pedersen

Elin Margrethe Holst

Julie Holst Pedersen

Louis Gauger

Lukas Gauger