Announcement
Ny udstilling - Mellem tider af Sophie Hjerl i Four Boxes Gallery på Krabbesholm Højskole. Åbning den 5. oktober kl. 17

Four Boxes Gallery præsenterer udstillingen Mellem tider af billedkunstner Sophie Hjerl, som viser Virtual Reality-, Augmented Reality- og videoværker i dialog med fysiske objekter, der tilsammen skaber en art ny totalinstallation.

Sophie Hjerl udfordrer med udstillingen perceptionen af det virtuelle kontra det fysiske i emner, der kredser om livets eksistentielle yderpunkter. I udstillingen undersøges og dissekeres stoffet, som tilsammen med virtuelle og fysiske objekter forskyder virkelighedsbegrebet. For hvornår er noget virkelig virkeligt, og hvordan påvirkes vi af det immaterielle og virtuelle?

Tid og rum har altid været anset som uadskillelige faktorer, men med virtuelle værktøjer kan mennesket dukke op på den anden side af kloden og nu også udføre krige over afstande, som ikke før var muligt. Som i kvantefysikken, hvor elektronerne optræder flere steder på samme tid, er vi ikke længere kun til stede ét sted. Vi er nu til stede mange steder i “mellem tider”.

Værkerne er både nyere, helt nye og ældre værker, som i udstillingen skaber nye fortællinger. Beskueren bevæger sig fra yderpunkterne død til fødsel og i et limbo mellem verdener. Hjerl finder det interessant at arbejde med begreber, der kan opleves “banale”, besværlige og som noget man let kan komme galt afsted med. Hun interesserer sig for, hvad der netop sker, når disse livsbegivenheder eller omstændigheder fremkaldes i kunsten.

Sophie Hjerls praksis tager udgangspunkt i skulptur og bevægelse – det faste og det flydende. Fra at arbejde med videokunst som primært medie arbejder hun nu også med XR (Extended Realities) - virtuelle værker, der forbindes til den fysiske verden. Hjerl har altid arbejdet bevidst på at skabe modbilleder til verdens strøm af billeder, med en stærk sanselighed i det syntetiske. Gennem de nye XR-medier arbejder hun med, det hun kalder: Kroppen som bevidsthed i rum. Hjerl definerer det som XR-mediernes stærkeste virtuelle og rumlige muligheder. Sophie Hjerl er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, har en diplomuddannelse i koreografi, samt cand,mag i Kunstteori og Formidling. Hun underviser på Krabbesholm Højskole 2023-25. Se mere på: www.sophiehjerl.com.

Mellem tider 05.10.2024 – 27.10.2024 Fernisering d. 5.10.2024, kl. 17, Preview 04.10.24 kl. 20

Offentlige omvisninger er flg. dage kl. 19.30:

  1. - 10., 12., 19. - 20., 22. - 24. og 26. - 27 oktober

Four Boxes Gallery er et udstillingssted på Krabbesholm Højskole.

Med tak for hjælp og støtte til: Glas og Ramme Skive, Peter Meldgaard, Jesper Fleng, Ramus Koch, Krabbesholm Højskole og Kulturelt Samråd Skive