Linjefag

Visuel Kommunikation

Visuel Kommunikation udfordrer dit visuelle sprog. Ved at kommunikere, tror vi på, at du bliver god til at drømme kvalificeret om et nyt fælles fremtidsperspektiv. Din visuelle fortælling kan blive en katalysator for forståelse, fælleskab og bæredygtige forandringer.

På Krabbesholm Højskole starter vi altid med en samtale. Det er i dialogen, at en idé bliver til flere, og opgaverne udvikler sig meningsfyldt. Arbejdsfællesskabet styrker den enkeltes bidrag og etablerer et ubetaleligt netværk. Du lærer at udvikle ideer og projekter, der sparker til verden.

Vi lærer dig at arbejde kreativt og konceptuelt med dine ideer i et studiobaseret fællesskab, hvor du er i centrum for den udvikling og læring, der finder sted. Du vil blive undervist i, hvordan du bruger fællesskabet til at tilegne dig færdigheder og udvikle din personlige designpraksis.

Du lærer at formulere dig visuelt. Ved at bryde med standardopfattelser af design og kommunikation. Ved at analysere, researche og eksperimentere. Hvis man er grænsesøgende, bliver grænserne skarpere.

Vi lægger vægt på, at du kommer tilbage fra et højskoleophold på Krabbes­holm med en portfolie, der giver mening, hvis du forestiller dig en fremtid inden for visuel kommunikation.

Vi undersøger visuel identitet, målgruppe og budskab for at ramme den kreative kampagne, der kan vende skuden og ændre handlinger og adfærd i verden, hvor det er nødvendigt.

Vi eksperimenterer med dynamisk design, video, 3d og ideer, der er en del af den teknologiske fortælling om verden, som vi gerne vil være medskabere af.

Vi arbejder med klassisk grafisk design og laver bøger, magasiner og ­plakater, der udvikler dine evner til at arbejde med komposition, form og farve. Vi kan lave riso-tryk, serigrafi, printe i stort format, eller fremkalde film i mørke­kammeret.

Visuel kommunikation på Krabbesholm kan spænde vidt på en akse fra det kommercielle eller teknologiske udgangspunkt til det håndværksmæssige såvel som det personlige, poetiske og kunstneriske udtryk.

Her er plads til alle uanset forudgående færdigheder og forudsætninger. Du får mulighed for at låne en bærbar computer, mens du er her, ligesom du har adgang til Adobe-pakken under dit ophold. Vi arbejder som standard med ­Illustrator, InDesign og Photoshop, suppleret med et 3d-program.

Du kan tilmelde dig linjefaget her