Litteratur

Efterår 2017

Performance Workshop – Esben Weile Kjær

I denne uge havde vi besøg af Esben Weile Kjær, der lavede en hyper intensiv performance workshop. Eleverne skrev tekster og brugte disse til stedspecifikke performances i skoven, på havnen og mange andre steder.

Herunder Lauras tekst:

Anbefaling af magneter. Magneter kan med deres egenskaber fængsle og blødgøre et menneske. Jeg mister mig selv fuldstændig, når den magnet, der netop har tiltrukket en anden magnet, frastøder den selvsamme, når den tilsvarende pol vendes til. En ekvivok fremtræden, der forener forførelse og aversion.

Anbefaling af at være mere som en magnet. Vælg den pol, der passer dig bedst. Hvis din elskede er langt borte, og du fornemmer en besnærende tiltrækning fra en skødesløs, letbenet sydpol, så vær en sydpol. Eller hvis du tiltrækker småfascistoide regelrytter-nordpoler, så vær en nordpol.

Vær også mere som den unge mand, der adspurgt om hvilken frugt, der er hans yndlings, svarer jordbær på trods af, at jordbær hører under kategorien ‘bær’ og ikke ‘frugt’. Vær fuldstændig ligeglad med, om jordbær er det ene eller det andet. Vær fuldstændig ligeglad med, at det svenske ord ‘fruktan’ ikke oversættes med ‘frugten’, men med ‘frygten’.

Anbefaling af kun at benævne andre ved en del af deres ydre: “Ham med midterskilning”, “hende med støvlerne” eller bare “midterskilningen”, “støvlen”.

Anbefaling af at sige farvel. Et farvel besejrer et hvert andet udtryk af samme betydning. Det rummer en alvor og højtidelighed, der på en måde og på én gang minder om tavse busser, der kører af offentlige fastlagte ruter, og skygger, der blafrer som frakker i vinden.

Anbefaling af, hvis du har en cykel med håndbremser, at træde den forkerte vej i pedalerne. Det ser sweet ud og levendegør, hvordan tiden bestandigt bevæger sig fremad, skønt alt andet bevæger sig bagud.