Litteratur

Efterår 2017

Litteratour E17

Litteratur har været på Litteratour i København. Om onsdagen holdt vi fernisering på udstillingen “Yggdrasil” i Nørrebrohallen, som var iværksat af billedkunstneren Jens Hüls Funder, der har undervist på litteratur dette semester. Udstillingen handlede om at undersøge og benytte sig af den kommunale æstetik, der knytter sig til kommunale kulturarrangementer. Hver elev fik en opslagstavle, som de udfylde med tekster, billeder og brochurer. Det handlede om at lave en udstilling, der var svær at afkode som kunstudstilling, fordi den blendede ind i den kommunale æstetik, der præger Nørrebrohallen. Eleverne lavede opslag om glemt tøj fra tirsdagsspisningen, plancher med regler for brug af hallen og mange andre fiktive opslag, som skabte forvirring om, hvorvidt udstillingen var kunst eller “virkelig”.

Torsdag var vi på forlagsbesøg på Gyldendals skønlitterære redaktion, hvor Ask fortalte om processen med at lave en bog og meget andet. Efterfølgende besøgte vi Forfatterskolen, hvor eleverne Deniz Kiy og Rasmus Theisen fortalte om skolen og læste tekster for os.

Efter en fællesmiddag sluttede vi af på Den Sorte Firkant i Blågårdsgade, hvor eleverne læste og performede sammen med digteren Glenn Christian og saxofonisten Johs lund fra musikkollektivet og pladeselskabet yoyooyoy.