Kunst

Forår 2024

Kunst i Berlin

Kunstlinjen rejste dette semester igen til Berlin. Eleverne boede i små lejligheder i lokale område og mærkede dermed lokalmiljøets summen og nødvendige hensyn til naboer. For mange hyggelige snakke i baggården om aftenen fører naturligvis til naboklager og et hurtig ryk videre på natklubber.

Vi oplevede i dagstimerne Berlins museer, gallerier, kunstnerateliers, kunstuddannelser, og streetlife. På Kunst-Werke så vi den samtidspolitiske udstilling ‘Poetics of Encryption’, der spejler vores tids problematikker om AI og de digital værkstøjer. Eleverne på Krabbesholm har i år selv arbejdet en del med AI og digital billedgenerering På Neue National Galleri oplevede vi den kunsthistorisk udstilling ‘Zerreißprobe’ om Kunst mellem politik og samfund. Vi deltog i Alexandra Pirici s performance på Hamburger Bahnhof og meget mere.

Kunstlinjen besøgte endvidere billedkunstner Thomas Zipp på hans atelier i Wedding og jammede musik, lyttede, og legede med Zipps dukkehoveder. Dukkehovererne fra Zipp vi fik med hjem og planlægger nu en performance med dukker på Krabbesholm.

Kunst besøgte også UDK og så de fine atelier, mødte de studerende og var del af en kort samtale om kunstens nødvendighed.

Da Kirsten (vores underviser) har boet 22 år i Berlin og dermed kender til byens ‘Geheimstipps’, var studieturen lidt nemmere og sjovere. Kunstlinjen på Krabbesholm elsker Berlin.