Projekter

2019

Havneskulptur
Krabbesholm Højskole

Lørdag den 14. september blev Skives nye havneskultur “Giganten” afsløret i anledningen af Erhvervhavnens 150-års jubilæum. Giganten er skabt af tidligere Krabbesholmelev Amanda Seibæk, der gik på højskolen i foråret 2019.

Skulpturen består af forskellige elementer, der tilsammen repræseneterer en miniatureudgave af havneområdet. Ideen bag skulpturen “Giganten” er, at den skal skabe et rum på havnen, hvor folk bliver konfronteret med deres egne fysiske begrænsninger. “Giganten” skal opfordre os til at stille spørgsmålstegn ved kroppens forhold til arkitekturen og få os til at overveje den æstetiske værdi af de industrielle bygninger på havnen.

Skulpturen leger med vores forståelse af det, vi ser hver dag uden specielt at lægge mærke til det. Formerne er kendte og fremmede på én og samme tid. Samtidig inviteres vi til at udforske forskellige konstellationer af skulpturgruppen: fra én vinkel virker den høj og bred, fra en anden lang og lav – eller fra én vinkel synes den skibslignende og fra en anden bygningslignende. Således kan man for hvert besøg opdage nye sider af skulpturen.

Skulpturen er malet i forskellige farver, som kunstneren forbinder med Skives natur: hav (blå), skov (grøn og brun) og blomster (gul og orange). På den måde inddrager skulpturen landskabet og skaber et mødested mellem natur, industri og kultur.

I foråret 2019 udstedte Skive Kommune en idékonkurrence blandt Krabbesholm Højskoles elever til en skulptur til Skive Havn på et budget på 150.000 kr.

Et af kravene til skulpturen var, at den skulle have relation til erhvervsegnen og have maritime elementer.

Højskolens elever leverede 15 forslag, og efter grundig votering blev Amanda Seibæks “Giganten” valgt som vinder. Det har været en spændende opgave for højskolens elever, og ved fristens udløb var der indkommet 13 forslag, som alle af dommerkomiteen blev rost for deres høje kunstneriske kvalitet.