KRABBESHOLM HØJSKOLE
KUNST ARKITEKTUR DESIGN LITTERATUR GRAFISK DESIGN
KRABBESHOLM ALLÉ 15
DK 7800 SKIVE
(+45) 9752 0227
POST@KRABBESHOLM.DK

 

> FORSIDE
> LINJEFAG
> HVERDAGEN PÅ KRABBESHOLM
> GENEREL INFORMATION OM HØJSKOLEN
> HVORDAN BLIVER JEG OPTAGET
> PROJEKTER
> FOUR BOXES
> KBH KUNSTHAL
> ENGLISH
 
KUNST
> SKOVSNOGEN
> FEATURE
> MALERI
> SKULPTUR
> DET POLITISKE
ARKITEKTUR
> VENEDIG
> FRA IDE TIL BETON
> DE USYNLIGE BYER
> RUM FOR EN SAMTALE
> ATMOSFÆRISKE GENGIVELSER
DESIGN
> TEKSTILE EGENSKABER
> OBJEKT FLADE ORNAMENTIK
> FYR OG FILT
> 28 LAMPER
> VÆVNING OG BRODERI
GRAFISK DESIGN
> AMSTERDAM
> OPTAGELSESPRØVER
> ET STEDSSPECIFIKT BOGPROJEKT
> GRAFISK VÆRKSTED
> VISUELLE KOMMENTARER
LITTERATUR
> LITTERATOUR
> IDA MARIE HEDE
> FIKTIVE BØGER
> TATOO
> RÅDHUSPLADSEN
> SELVPORTRÆT
> PERFORMANCE
> LITTERATUR OG LER
> BREVBOG
> POPMUSIK
> KULTURMØDE

»cyborg single« VIDEO on Vimeo:

 

 

 

LITTERATUR – NYT AKTIVISTISK LINJEFAG PÅ KRABBESHOLM

Krabbesholm Højskoles litteraturlinje er aktivistisk.
Det vil sige, at dine tekster kommer ud i verden og møder et publikum. Det kan ske gennem højskolens Riso-trykkeri, hvor du kan lave pop up-bøger, pamfletter, plakater – eller dit eget mikroforlag. Og det kan ske gennem skolens mange specialværksteder, hvor du får mulighed for at kombinere tekst med andre medier, fx lyd, video, fotografi, maleri, serigrafiske tryk og meget mere. Hovedsagen er, at dine tekster og dine idéer bliver synlige og tilgængelige for andre – for kun herigennem kan du påvirke verden og gøre en forskel.

 

Vi tager litteraturen seriøst, men vi arbejder også med litteratur i et udvidet felt, hvor vi beskæftiger os med sprog gennem en bred vifte af medier og situationer. Derfor har vi to faste lærere på litteraturlinjen, en forfatter og en billedkunstner. Det gør det muligt for dig at bevæge dig mellem tekst og billedkunst og prøve forskellige ting af. Hvert semester inviterer vi desuden en række forfattere, musikere, billedkunstnere, fotografer og grafiske designere som gæstelærere. De bor på skolen og deltager i undervisningen.

 

Litteraturlinjens rygrad er dygtiggørelse og fordybelse, dvs. læsning og skrivning, læsning og skrivning, læsning og skrivning. Litterære tekster, kritiske tekster, art writing, alt. Du lærer at sætte ord på det, du ikke før havde ord for. Gennem samtaler, diskus-
sioner og kritik bliver du bedre til at læse dig selv og finde din egen måde at skrive på. Og du vil opleve, at du vokser og bliver inspireret gennem samarbejdet med elever fra litteraturlinjen og de andre fag, der er på højskolen: kunst, arkitektur, design og grafisk design. Du vil opdage, at der er utallige muligheder inden for litteraturens rum.

 

Krabbesholms litteraturlinje er for alle, uanset forudsætninger. Nogle kommer, fordi de har lyst til at prøve sig selv af. Andre for at kvalificere sig i forhold til en videregående eller kunstnerisk uddannelse på Forfatterskolen, Kunstakademiet, Journalisthøjskolen eller universitetet.
Alle er velkomne!

 

Her kan du bladre og læse i Krabbesholm nye Litteratur folder

 

 

 

20 billeder