KRABBESHOLM HØJSKOLE
KUNST ARKITEKTUR DESIGN LITTERATUR GRAFISK DESIGN
KRABBESHOLM ALLÉ 15
DK 7800 SKIVE
(+45) 9752 0227
POST@KRABBESHOLM.DK

 

> FORSIDE
> LINJEFAG
> HVERDAGEN PÅ KRABBESHOLM
> GENEREL INFORMATION OM HØJSKOLEN
> HVORDAN BLIVER JEG OPTAGET
> PROJEKTER
> FOUR BOXES
> KBH KUNSTHAL
> ENGLISH
 
KUNST
> SKOVSNOGEN
> FEATURE
> MALERI
> SKULPTUR
> DET POLITISKE
ARKITEKTUR
> VENEDIG
> FRA IDE TIL BETON
> DE USYNLIGE BYER
> RUM FOR EN SAMTALE
> ATMOSFÆRISKE GENGIVELSER
DESIGN
> TEKSTILE EGENSKABER
> OBJEKT FLADE ORNAMENTIK
> FYR OG FILT
> 28 LAMPER
> VÆVNING OG BRODERI
GRAFISK DESIGN
> AMSTERDAM
> OPTAGELSESPRØVER
> ET STEDSSPECIFIKT BOGPROJEKT
> GRAFISK VÆRKSTED
> VISUELLE KOMMENTARER
LITTERATUR
> LITTERATOUR
> IDA MARIE HEDE
> FIKTIVE BØGER
> TATOO
> RÅDHUSPLADSEN
> SELVPORTRÆT
> PERFORMANCE
> LITTERATUR OG LER
> BREVBOG
> POPMUSIK
> KULTURMØDE
48 billeder

Manual tools / Tool manuals

Opkomsten af redskaber har for altid forandret mennesket. Måske er det netop vores evne til at fremstille og anvende redskaber, der for alvor gør os til mennesker. Historien om evolutionen blander sig med udviklingen af vores redskaber. De første simple stenredskaber gjorde os i stand til at skære, slå og hakke på en måde, der overgik vores svage hænders egenskaber. Den første bennål tillod os at fremstille tøj, der var tilpasset et ellers for hårdt klima. Vores redskaber gør det muligt for selv klodsede hænder at arbejde med præcision, vi kan rejse med højere hastighed end den menneskelige og vi er istand til at lagre hukommelse og viden udenfor hjernen. Gennem historien er de værktøjer, vi omgiver os med blevet mere og mere specialiserede. 

Hver af jer har fået udleveret et manuelt redskab, der idag anvendes af grafiske designere. Redskabet har udviklet sig parallelt med kravene til professionen. Det har således haft forskellige udformninger gennem historien. Mange designere har påtaget sig den opgave at forbedre disse redskaber, udvikle den måde de produceres og fungerer på, så de i den udformning de idag foreligger på jeres skrivebord er af ultimativ kvalitet.

Opgaven i denne uge vil være at indsamle viden om jeres redskab og på den baggrund udarbejde en manual for netop dette redskab. Jeres manualer kan tage form af en PLAKAT/BOG/TEGNING/VIDEO/PERFORMANCE/GAME/INSTALLATION/OPERA. I slutningen af ugen vil manualerne skulle præsenteres som en udstilling i Four Boxes.