KRABBESHOLM HØJSKOLE
KUNST ARKITEKTUR DESIGN LITTERATUR GRAFISK DESIGN
KRABBESHOLM ALLÉ 15
DK 7800 SKIVE
(+45) 9752 0227
POST@KRABBESHOLM.DK

 

> FORSIDE
> LINJEFAG
> HVERDAGEN PÅ KRABBESHOLM
> GENEREL INFORMATION OM HØJSKOLEN
> HVORDAN BLIVER JEG OPTAGET
> PROJEKTER
> FOUR BOXES
> KBH KUNSTHAL
> ENGLISH
 

FOUR BOXES
> OCCIDENTEN
> SKIVE 2016, 2020, 2060
> GITTE LÆGÅRD: SCULPTURAL COLLAGES
> R E FORM
> PETTERSEN & HEIN: VIBRANT MATTER
> PETER BACH NICOLAISEN: DET DER FORSVINDER
> UNG DANSK FOTOGRAFI
> ‘DIE SCHÖNSTEN SCHWEIZER BÜCHER’ / NICOLAS EIGENHEER & VERA KASPAR: ‘3 x 3 = 1296’
> THAM OG VIDEGÅRD ARKITEKTER THE OPERATIVE ELEMENTS OF ARCHITECTURE
> TOMAS DOWNES TO BABBLE ON SICK FRIDAY
> ANNA FRO VODDER: GROWING THINGS
> R E FORM
> TOVES: A THING IN THE WORLD
> POINT AND LINE TO GALLERY
> UNG DANSK FOTOGRAFI
> SPINNING BALL OF DOOM
>DIE SCHÖNSTEN SCHWEITZER BÜCHER
> DISSECT
> JONATHAN VAN DYKE: KRISEN OG EN KRISE I EN SKUESPILLERINDES LIV
> TREDIVE TRÆPLADER
> JAKOB EMDAL: SKØNHED BESTÅR I AT KUNNE SE LANGT
> LARS LUNDEHAVE HANSEN: ETERNAL STORM
> UNG DANSK FOTOGRAFI
> MILJOHN RUPERTO
> FORGOTTEN DESIGN PROBLEMS IN SHOWBIZ
> NY NORDISK ARKITEKTUR
> JACOB DAHL JÜRGENSEN: SECURITIES
> A / L / O: RECESSION AESTHETICS
> MICHAEL STICKROD
> JULIE BORN SCHWARTZ
> JESPER DALGAARD
> KURT FINSTEN: PAINTINGS PAINTINGS
> PETER BACH NICOLAISEN. DUMP
> LLOYD CORPORATION: AN IDEA ONCE BUT NO LONGER FULFILLING
> NEVER EXPRESS YOURSELF MORE CLEARLY THAN YOU ARE ABLE TO THINK
> KEN CONSUMER: 640 IS MORE THAN ENOUGH
> AFKALD
> GUNMAD
> PURNING TOINTS
> SESSION_12_WORDS + UNTITLED
> DAN GRAHAM: WORKS BETWEEN ART AND ARCHITECTURE FROM NEW YORK TO DENMARK
> MATT CONNORS
> MARIE KØLBÆK IVERSEN: THE DY(E)ING LIGHT OR THE CASE OF A SLEEPING BEAUTY
> MICHEL AUDER: DINNER IS SERVED
> VLADIMIR TOMIC: A WORKS
> MARIANNE HURUM, ARE MOKKELBOST: SPLITTET KJERNE
> ÅBNINGSUDSTILLING: COLLECTIVE SPIRITS
slideshow
24 billeder

 

Anna Fro Vodder
Growing Things
21/08/15-04/09/15
Fernisering 20/08/15 Kl. 20.

 

Four Boxes på Krabbesholm Højskole byder velkommen til Growing Things, en separatudstilling af Anna Fro Vodder. Udstillingen består af nye malerier, collager og papirarbejder, samt et udvalg af unika bog-objekter fra de senere år. Et gennemgående tema i udstillingen er forholdet imellem det organiske og det uorganiske; natur og kultur; det tilfældige og det planlagte.

Igennem udstillingens værker undersøger Vodder forholdet imellem kultur, forstået som det kunstige og uorganiske, og dets modsætning, forstået som det rå, det vilde, naturen. Hendes billeder rummer spor af handlinger og af menneskets udtryk; den maleriske proces og håndens bevægelse. Hun arbejder bevidst med det tilfældigt opståede i sine abstrakte billeder, og sætter det overfor de fundne objekter, udklip og materialer hun indarbejder i sine malerier og collager. Vodder er interesseret i vores samfunds fascination og begær efter ting. Vi befinder os i en brug-og-smid-væk kultur, hvor alt der anses for uddateret kasseres. Men tingene forsvinder ikke helt. De aflejres som spor og aftryk, knuste og nedbrudte til støv. Som en hinde af døde hudceller, cirkulerer tingene stadig omkring os.

Med titlen Growing Things, som kan forstås både som dét at dyrke noget, eller som noget der vokser af sig selv, peger Vodder på fænomenet vækst. På udstillingen undersøger hun vækst forstået som en kropslig, fysisk erfaring og søger desuden at spørge ind til vækst som et fænomen, der i vores kultur oftest anskues i et positivt lys; at vokse og at ekspandere, opfattes positivt, som et udtryk for menneskelig fremdrift og økonomisk fremgang. Udstillingens titel henviser desuden til Vodders opfattelse af kunsten som et åndeligt forankret rum, hvor tanker over tid tager form i en organisk proces; i springet fra tanke til handling opstår et materiale, og nye ting, som har sit eget liv, vokser frem og afføder igen nye tanker. 

Vodder har i sine nye arbejder også forholdt sig til Four Boxes’ særlige arkitektur; hvordan bygningens volumener skaber rum og rammer. Som bygningen selv, med dens gårdrum og store vinduespartier, reflekterer udstillingens værker over forholdet mellem inde og ude, og over hvordan arkitektur, og vores omgivelser i det hele taget, er med til at styre vores adfærd og præge vores oplevelse af verden.

Anna Fro Vodder (f. 1974) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og er repræsenteret af Andersen’s Contemporary, København. Vodder har modtaget Aage og Yelva Nimbs Fonds Hæderspris (2014), Sven Hols’ Hæders Pris (2013), Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat (2006 – 2009), Horsens Kunstmuseums Venners Kunstpris (2005). I 2005 udførte hun et frimærke for Post Danmark.
Seneste udstillinger i udvalg: Svens Bibliotek, gruppeudstilling, Bakkehus Museet, København (2015); Contemporary art from Denmark, gruppeudstilling, European Central Bank, Frankfurt (2014. Katalog); Moving like an antique lizard, separatudstilling, Andersen’s Contemporay, København (2012); SØLLR, separatudstilling, Vesthimmerlands Kunstmuseum, Års (2012); Restless Confetti, separatudstilling, Marie Kirkegaard Gallery, København (2011); True Faith, gruppeudstilling, Andersen’s Contemporary, København (2011). Vodder er repræsenteret i Horsens Kunstmuseums samling.